Τι διακρίνει την υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup από τον ανταγωνισμό;

we win competition
Σε μια ανασκόπηση στο διαδίκτυο για παρόχους υπηρεσιών cloud backup στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε πως όλοι λειτουργούν με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο:

Κατεβάζεις μια εφαρμογή, την εγκαθιστάς στα τερματικά και τους servers της εταιρείας, της δείχνεις τα folders με τα αρχεία για τα οποία θες να έχεις backup στο cloud, ρυθμίζεις ημέρες και ώρες κατά τις οποίες θα "τρέχει" η διαδικασία και ξεκινάς upload σε κάποιο cloud στο εξωτερικό, ίσως στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κλπ.

Αν θες να ανακτήσεις κάποιο ή κάποια αρχεία, υπάρχουν ειδικά buttons με τα οποία μπορείς να κάνεις download τα αρχεία τα οποία θες να ανακτήσεις.

Τέλος, η εν λόγω εφαρμογή σε ενημερώνει με emails για την εξέλιξη των καθημερινών διαδικασιών backup κλπ.

Είναι όμως ο τρόπος αυτός αποτελεσματικός;

productive company

Καταρχήν η συστημική δομή κάθε εταιρείας θέλει όλοι οι συσχετιζόμενοι με την παραγωγή και το προϊόν παράγοντες να έχουν κοινό σημείο ως προς τα δεδομένα. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι τα απαραίτητα για την διεξαγωγή της παραγωγής αρχεία, βάσεις δεδομένων κλπ θα συγκεντρώνονται σε μια μηχανή server και από εκεί όλοι θα μπορούν να ανακτούν, αποθηκεύουν, διαγράφουν και μεταλλάσσουν. Φανταστείτε πόσο χρονοβόρα θα μπορούσε να γίνει η παραγωγή όταν τα δεδομένα της εταιρείας είναι κατακερματισμένα στους κατά τόπους υπολογιστές των σταθμών εργασίας! Θα έπρεπε κάθε 2 λεπτά το προσωπικό της εταιρείας να κάνει meeting και να ψάχνονται όλοι μεταξύ τους ποιος έχει στον υπολογιστή του τον τάδε φάκελο ή το δείνα αρχείο!

traffic

Έπειτα τι γίνεται με την σύνδεση της εταιρείας στο διαδίκτυο; Την ώρα της παραγωγής κάθε υπολογιστής θα απασχολεί την σύνδεση στο internet για να στέλνει τα δεδομένα του; Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να ανακτούν τα δεδομένα τους από το cloud; Μα κάτι τέτοιο θα καταλήξει σε αυτό που γίνεται στις αθηναϊκές λεωφόρους τις καθημερινές: ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Ή μήπως εναλλακτικά θα πρέπει οι διαδικασίες backup να τρέχουν όταν οι υπάλληλοι της εταιρείας σχολάσουν; Θα αφήνουν όλοι στο σχόλασμα τα τερματικά τους ανοικτά;

Και κάτι άλλο: Θα μπορέσουν οι υπολογιστές της εταιρείας να αντεπεξέλθουν ταυτόχρονα και στην παραγωγή και στην διαδικασία backup; Η διαδικασία εύρεσης των αλλαγών των αρχείων (αλγόριθμος delta), μαζί με την απαραίτητη κρυπτογράφησή τους προτού αυτά μεταφερθούν στο cloud, απαιτούν χρήση των πόρων του υπολογιστή και ίσως κατά την παραγωγική διαδικασία να καταλήξουν να δοκιμάσουν τα όρια της υπομονής μας!

Αν υποτεθεί ότι εγκαθιστούμε μια από τις εφαρμογές αυτές μόνο σε server ο οποίος έχει έτσι κι αλλιώς όλα τα δεδομένα μας, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα παραπάνω εμπόδια; Όχι πάντα, διότι τίθεται υπό αμφισβήτηση το κατά πόσον ο server αυτός διαθέτει τις προδιαγραφές, software & hardware ώστε μπορεί να φέρει εις πέρας μαζί με τα υπόλοιπα και την διαδικασία του cloud backup. Έπειτα χάνουμε το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του ενός ακόμη σημείου αποθήκευσης των αρχείων μας! Σε ενδεχόμενη αποτυχία των servers παραγωγής αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ανάκτηση των δεδομένων μας σε μηδενικό χρόνο!

pc crash

Επίσης ποιος μπορεί να εγγυηθεί στον εκάστοτε επιχειρηματία την ορθή λειτουργία των καθημερινών backup; Ποιος μπορεί να βασιστεί στην ορθή λειτουργία μιας εφαρμογής εγκατεστημένης σε ένα τερματικό που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και που ο χρήστης του δεν έχει ενδεχομένως καθόλου τεχνικές γνώσεις; Έπειτα οκ, πήγε κάτι στραβά. Θα λάβει η εταιρεία γνώση, ακόμη και αν τό σχετικό e-mail σταλεί από τον πάροχο της εφαρμογής;

Τέλος, αν κάποια στιγμή η εταιρεία θελήσει το σύνολο των αρχείων της πίσω, πόση ώρα; Ώρες; Μέρες; Εβδομάδες; Μήνες; Θα χρειαστούν για να κατέβουν τα δεδομένα της από το internet; Διότι, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ελάχιστες από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud backup στην Ελλάδα έχουν οι ίδιες αναπτύξει δικό τους λογισμικό για backup και διαθέτουν το δικό τους datacenter εντός Ελλάδας. Είναι με μια λέξη "μεταπωλητές".

reinvent

Αυτά ήταν μερικά από τα δεδομένα που μας ανάγκασαν να εφεύρουμε άλλον τρόπο λειτουργίας, καθότι είχαμε πελάτες με όγκο εκατομμυρίων αρχείων και συνολικού μεγέθους μερικών terabytes ο καθένας και που καμία εφαρμογή, από αυτές που υπήρχαν και υπάρχουν στην αγορά, δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει και μάλιστα στο επιθυμητό για τον πελάτη κόστος, με τις δεδομένες για τη χώρα ταχύτητες συνδέσεων internet και με ταυτόχρονη διατήρηση ιστορικότητας.

backup experts best backup service

Η φιλοσοφία μας ως προς την υλοποίηση του cloud backup πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:

► Δεν χρησιμοποιούμε εφαρμογή cloud backup τρίτων. Όλα τα αρχεία συγκεντρώνονται σε έναν Server τον οποίο παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ, εφόσον τα δεδομένα της εταιρείας υπερβαίνουν τα 500GB.

Ο Server αυτός δεν είναι ίδιος για όλους. Διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές βάσει του όγκου των δικών σας αρχείων, για να μπορεί σε χρόνο ικανοποιητικό να φέρει εις πέρας τις καθημερινές διαδικασίες backup με επιτυχία.

Ο Server αυτός παρακολουθείται σε καθημερινή βάση μέσω διαδικτύου από καταρτισμένους τεχνικούς της δικής μας εταιρείας έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίζεται η κατά το μέγιστο ορθή και συνεχής λειτουργία του. Αν κριθεί απαραίτητο, τον χώρο του πελάτη θα επισκευθεί τεχνικός μας για να κάνει τις όποιες απαραίτητες επισκευές τυχόν χρειαστούν ΔΩΡΕΑΝ.

Η διαδικασία των καθημερινών συγχρονισμών επίσης παρακολουθείται από αρμόδιους τεχνικούς της δικής μας εταιρείας και εφόσον κάτι πάει στραβά, θα φροντίσουμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες για να είμαστε 100% πεπεισμένοι ότι λάβατε γνώση.

Παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ ιστορικότητα των αρχείων σας για βάθος χρόνου ενός έτους.

Παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα αρχεία οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε μέσω της υπηρεσίας Backup Experts Remote Access.

Παρέχουμε αναλυτικές & συνοπτικές πληροφορίες ως προς τους 30 τελευταίους συγχρονισμούς κατά την είσοδό σας στο διαχειριστικό σας περιβάλλον στο site μας. Ακόμα και παλαιότερες πληροφορίες των 30 ημερών, όταν αυτό μας το ζητήσετε.

Χρειάζεστε τα αρχεία σας πίσω; Όποιος και αν είναι ο όγκος αυτών, εντός 24 ωρών από τη στιγμή που θα μας ειδοποιήσετε θα είμαστε με τα αρχεία σας στην πόρτα σας! Είμαστε στην Ελλάδα τόσο εμείς όσο και τα αρχεία σας!

Το σημαντικότερο:

ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Το μόνο που μένει είναι εσείς να κάνετε την σωστή επιλογή, δίνοντας στα δεδομένα σας την αξία που τους αναλογεί!