Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

frequently asked questions

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε συχνές απορίες μαζί με τις αντίστοιχες απαντήσεις σχετικά με την υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup:

 • Έχω τεράστιο όγκο δεδομένων και μέσω internet είναι αδύνατο να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν στο Backup Experts Cloud.

Δεν παίζει ρόλο ο όγκος αλλά η ημερήσια μεταβολή του όγκου των αρχείων σας. Μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ τον ακριβή υπολογισμό βάσει του όγκου & του αριθμού των αρχείων σας και της ταχύτητας της Internet σύνδεσής σας. Ο πρώτος συγχρονισμός γίνεται τοπικά στο χώρο σας οπότε και δεν υπάρχει ο περιορισμός της ταχύτητας του internet. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικά γρήγορη και διαφορετική από αντίστοιχες του ανταγωνισμού. Θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα που επιτυγχάνουμε.

 • Κρατάμε backup σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους usb ή/και usb flash.

Αυτή δεν θα μπορούσε να είναι μια επαγγελματική λύση. Είναι χρονοβόρα και επίφοβη γιατί κάποιος πρέπει να παρακολουθεί την καλή κατάσταση τον μέσων αποθήκευσης καθημερινά, πράγμα ο οποίο σε πραγμάτικές συνθήκες γίνεται σπάνια ή και ποτέ. Ταυτόχρονα, σπάνια ή και ποτέ γίνεται και ο έλεγχος ως προς την ορθότητα της ολοκλήρωσης των αντιγραφών. Τέλος, δεν διασφαλίζεται ο μεγάλης σημασίας παράγοντας της Ιστορικότητας των αρχείων σας. [τι είναι;] Συχνά ακούμε περιπτώσεις να ξεκινάνε backup Παρασκευή και την Δευτέρα να μην έχει τελειώσει, ενώ ιδανικά θα έπρεπε να τελείωνε και ο υπεύθυνος να έπαιρνε μαζί του τα μέσα αποθήκευσης.

 • Κρατάμε backup σε κασσέτες dat.

Το dat αποτελεί παρωχημένη τεχνολογία. Δεν έχει την αξιοπιστία των σύγχρονων μέσων αποθηκευσης, είναι αργό, δύσκολο στην ανάκτηση δεδομένων και στον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας του. 8 στις 10 εταιρείες που διεξήγαγαν έλεγχο, διεπίστωσαν πως οι κασσέτες dat που χρησιμοποιούσαν ήταν άχρηστες. Θα μπορούσαμε χωρίς υπερβολή να πούμε ότι δεν έχετε backup.

 • Χρησιμοποιώ κάποιον δωρεάν πάροχο όπως iCloud, Google Drive, DropBox κλπ.

O χώρος που δίνουν οι δωρεάν πάροχοι είναι κατα πολύ μικρότερος από αυτόν που διαθέτει μια σύγχρονη συσκευή τηλεφώνου και αφορά υπηρεσία Cloud Storage και όχι Cloud Backup! [Ποιά είναι η διαφορά Cloud Storage & Cloud Backup?] Σκοπός των υπηρεσιών αυτών δεν είναι η εφεδρικότητα των δεδομένων αλλά η δυνατότητα της πρόσβασης του χρήστη από παντού καθώς και ο εύκολος διαμοιρασμός (sharing). Σε πολλές περιπτώσεις η ασφάλειά τους δεν ανταπεξήλθε επιθέσεις από hackers. Άλλωστε στους όρους χρήσης των εν λόγω υπηρεσιών μπορείτε να διαβάσετε ότι δεν φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενη απώλεια δεδομένων, ακόμη κι αν αυτή προήλθε από software bug δικής τους εφαρμογής. Έπειτα τα περιθώρια ανθρώπινου λάθους υφίστανται, ο παράγοντας της ιστορικότητας απουσιάζει, ενώ ο επί πληρωμή αποθηκευτικός χώρος κοστίζει αρκετά παραπάνω από την αντίστοιχη Backup Experts Cloud Backup συνδρομή.

 • Αν χαθούν τα δεδομένα μου θα αναθέσω εκ νέου στον ή στους υπαλλήλους μου να τα καταχωρήσουν-δημιουργήσουν.

Εφόσον οι εργατοώρες και τα έξοδα μισθοδοσίας αντισταθμίζουν την απώλεια που ενδεχομένως υποστείτε, αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση για εσάς.

 • Όλοι οι υπολογιστές στην εταιρεία μας είναι τελευταίας τεχνολογίας και τους ανανεώνουμε συχνά π.χ. κάθε 2 ή 3 χρόνια.

Το backup δεν χρειάζεται μόνο στην περίπτωση βλάβης υλικού. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι ένας καινούργιος υπολογιστής δεν θα παρουσιάσει βλάβη. Αν ήταν έτσι θα τον αγοράζατε χωρίς εγγύηση; Έπειτα δεν υπάρχει ούτε μια κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων στον κόσμο που να σας εγγυάται την ορθή λειτουργία του σκληρού δίσκου που μόλις αγοράσατε. Σας εγγυάται την αντικατάσταση αυτού ενώ τα τυχόν χαμένα δεδομένα σας δεν την απασχολούν καθόλου. Επίσης υφίσταται ο αδύναμος κρίκος του ανθρώπινου παράγοντα. Μπορεί ακόμη και εσείς ο ίδιος να γίνετε εκούσια ή ακούσια ο λόγος απώλειας μέρους ή όλων των δεδομένων σας. Ενδέχεται επίσης να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να υπάρξετε θύμα κάποιου ιού. Τέλος, απουσιάζει ο ύψιστης σημασίας παράγοντας της Ιστορικότητας [τι είναι;].

 • Η ιστορικότητα [τι είναι;] που προσφέρει η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup συνεπάγεται πως ο όγκος για τον οποίο τιμολογούμαι στο backup experts cloud αυξάνει;

Τόσο η ιστορικότητα των αρχείων όσο και η διατήρηση των διεγραμμένων από εσάς αρχείων καταλαμβάνουν όγκο στο backup experts cloud για τον οποίο εσείς δεν επιβαρύνεστε καθόλου. Ο όγκος των αρχείων που τιμολογείται από εμάς αφορά τον φυσικό όγκο των αρχείων σας όπως αυτός διαμορφώνεται στον τοπικό δωρεάν file server που σας έχουμε παραχωρήσει.

 • Ο τεχνικός ή η εταιρεία που μας υποστηρίζει έχει αναλάβει να διατηρεί backup για εμάς.

Έχετε αξιολογήσει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ την υλοποίηση της επαναφοράς των αρχείων σας βάσει του Backup plan που ακολουθείτε, ΠΡΙΝ αυτό κριθεί αναγκαίο; Έχετε λάβει σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
Ποια είναι η μεγαλύτερη ενδεχόμενη ζημιά εκφραζόμενη σε χρήματα;
►Τι ποσό των χρημάτων αυτών αφορά (α)το software (β)το hardware (γ)τα data;
►Τι από τα παραπάνω είναι ανακτήσιμο και σε τι ποσοστό;
►Σε πόσο χρόνο είναι ανακτήσιμο;
►Ίσως το πιο σημαντικό: Τι θα σημαίνει η απώλεια αυτή σε νομικό επίπεδο ως προς το πρόσωπό σας;

Τι πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματίας για το backup της επιχείρησής του;

 • Έχω τα ίδια αρχεία σε 2-3 ή και περισσότερους υπολογιστές και άρα θεωρώ απίθανο να χαθούν τα δεδομένα μου.

Αν οι υπολογιστές αυτοί βρίσκονται στον ίδιο χώρο τότε είστε ευάλωτοι σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, διάρρηξης ή πτώσης τάσης. Αν χρησιμοποιείτε UPS διατρέχετε μικρότερο αλλά όχι μηδαμινό κίνδυνο για το τελευταίο. Αν οι υπολογιστές αυτοί βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο μεταξύ τους, τότε βεβαιωθείτε ότι η επικαιροποίησή τους όσον αφορά τα δεδομένα λειτουργεί σωστά έτσι ώστε εφόσον κάποιος από αυτούς που τυχόν καταστραφεί να μην είναι ο μοναδικός που φέρει 1 ή περισσότερα από τα σημαντικά σας αρχεία. Αν έχετε λύσει το θέμα της ορθής επικαιροποίησης, τι κάνετε στην υποθετική περίπτωση που θελήσετε να ανακτήσετε κάποιο αρχείο από εκείνα που εσφαλμένα διαγράψατε από όλους; Ακόμα παραπέρα, πως αντιμετωπίζετε την περίπτωση που τυχόν θελήσετε να ανατρέξετε σε παλαιότερη έκδοση ενός ή περισσοτέρων από τα αρχεία σας (η γνωστή περίπτωση του "πάτησα καταλάθος save");

 • Δεν εμπιστεύομαι το cloud backup διότι φοβάμαι πως τα δεδομένα μου θα διαρρεύσουν.

Χρησιμοποιούμε AES256 encryption πού με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής. Στον κόσμο των υπολογιστών -και όχι μόνο- είναι αλήθεια πως ό,τι κλείδωνει ξεκλειδώνει. Όμως η δυσκολία να ξεπεράσει κανείς το AES256 encryption κατά την γνώμη μας υπερβαίνει κατά πολύ την εναλλακτική να κάνει διάρρηξη στον χώρο σας και να σας κλέψει τα μηχανήματα.

 • Τα αρχεία μου βρίσκονται σε υπολογιστή με δίσκους σε συστοιχία raid mirror με ακριβούς και καλούς σκληρούς δίσκους.

Οι τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και είναι αλήθεια ότι πια είναι σχετικά εύκολο να φτιαχτεί ενα σύστημα αποθήκευσης το οποίο να μας υπηρετεί για χρόνια. Ωστόσο πάντα υπάρχει ο αδύναμος κρίκος του ανθρώπινου παράγοντα. Ένα τέτοιο σύστημα είναι ευάλωτο σε ανθρώπινο λάθος ή κάποιον ιο ή σε αστάθμητους παράγοντες. Συνεπώς είναι απαραίτητο να αποθηκέυονται τα αρχεία σε παραπάνω από ένα ασφαλές σημείο, σε παραπάνω από ένα γεωγραφικό τόπο με ταυτόχρονη ύπαρξη Ιστορικότητας [τι είναι;].

 • Με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των υπολογιστών θεωρώ σχεδόν απίθανο να χαθούν τα δεδομένα μου.

Κάθε μέρα εμφανίζονται καινούργιες απειλές ενώ ταυτόχρονα ο όγκος των δεδομένων μας πολλαπλασιάζεται. Σήμερα χρείαζομαστε backup περισσότερο απο ποτέ.

 • Δεν με απασχολεί το cloud backup. Είμαι καλυμένος διότι αντί για σκληρούς δίσκους χρησιμοποιώ SSD (Solid State Drives).

Δεν υπάρχει ούτε μια κατασκευάστρια εταιρεία SSD στον κόσμο που να σας εγγυάται την ορθή λειτουργία του SSD που μόλις αγοράσατε. Σας εγγυάται την αντικατάσταση αυτού ενώ τα τυχόν χαμένα δεδομένα σας δεν την απασχολούν καθόλου. Έπειτα υφίσταται ο αδύναμος κρίκος του ανθρώπινου παράγοντα. Μπορεί ακόμη και εσείς ο ίδιος να γίνετε εκούσια ή ακούσια ο λόγος απώλειας μέρους ή όλων των δεδομένων σας. Ενδέχεται επίσης να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να υπάρξετε θύμα κάποιου ιού. Τέλος απουσιάζει ο ύψιστης σημασίας παράγοντας της Ιστορικότητας [τι είναι;].

 • Πώς μπορώ να υπολογίσω ποιός είναι ο όγκος των δεδομένων μου;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες ΕΔΩ. Εναλλακτικά, μπορούμε να τον υπολογίσουμε εμείς για εσάς. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η επίσκεψη ενός τεχνικού μας στο χώρο σας η οποία παρέχεται δωρεάν.

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας!