file server speed

Πότε η ταχύτητα των υπολογιστών δεν παίζει κανένα ρόλο.

Στην αρχή της εμφάνισής τους οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούσαν να κάνουν μαθηματικές πράξεις πολύ ταχύτερα από το ανθρώπινο μυαλό.

Για αναφορά ο ENIAC μπορούσε να υπολογίσει 5.000 προσθέσεις το δευτερόλεπτο!!! Παρόλο που οι επιδόσεις αυτές ήταν "εξωπραγματικές" για την εποχή εκείνη, αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα ένα iphone 6, πολύ παλιό πια, μπορεί να κάνει 25 δισεκατομμύρια πράξεις το δευτερόλεπτο ζυγίζοντας μόλις 129 γραμμάρια σε αντίθεση με τον ENIAC που ζύγιζε 30 τόνους και καταλάμβανε χώρο 163 τετραγωνικά μέτρα!!!

Παρόλο που τα νούμερα έχουν αλλάξει δραματικά, το ζήτημα παραμένει ακριβώς το ίδιο: μαθηματικές πράξεις στην μονάδα του χρόνου. Οι υπολογιστές σήμερα έχουν επιτύχει απίστευτες ταχύτητες, είναι όμως αυτό το ζητούμενο;

Και βέβαια είναι για μία εταίρεια όπως η intel ή η AMD. Για τους υπόλοιπους ισχύει το ίδιο;

Αν ορίσουμε ως μέτρο της ταχύτητας ενός υπολογιστή τον χρόνο που ο χρήστης περιμένει μέχρι ο υπολογιστής να ολοκληρώσει αυτό που του ζήτησε, τότε η ταχύτητα του ίδιου του υπολογιστή είναι παράγοντας σχετικός. Για παράδειγμα ένας υπολογιστής με υποδεέστερο Hardware ενδέχεται να φέρει εις πέρας στον ίδιο ή και λιγότερο χρόνο ένα request ενός χρήστη σε σχέση με έναν άλλον υπολογιστή που διαθέτει γρηγορότερο Hardware, γιατί πολύ απλά στο ενδιάμεσο μπορεί να παίξουν ρόλο παράγοντες όπως η ταχύτητα των δικτύων, η ταχύτητα των εκτελούμενων προγραμμάτων, του File System, του λειτουργικού συστήματος κ.α.

  • Ο ΜΥΘΟΣ: Χρειάζομαι τον γρηγορότερο δυνατό υπολογιστή στην καλύτερη δυνατή τιμή.
  • Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Χρειάζομαι τον φθηνότερο δυνατό υπολογιστή που η ταχύτητά του είναι τουλάχιστον όση απαιτείται για να μην καθυστερεί τη ροή της εργασίας μου.

Τώρα, αν συμπτωματικά τυγχάνει αυτός να πρέπει να είναι ο γρηγορότερος υπολογιστής της αγοράς, τότε -τυχαία πάντα- ο μύθος με την πραγματικότητα μπορεί να συμπέσουν.

Η συνεργασία με τους πελάτες μας συνοδεύεται από την ΔΩΡΕΑΝ παροχή File Server χωρητικότητας τουλάχιστον όσος είναι ο όγκος των δεδομένων του κάθε πελάτη.

Έτσι, κατανοώντας αφενός την ανάγκη για απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία της παραγωγής του πελάτη και αφετέρου τα υφιστάμενα από την πλευρά μας κόστη για την παροχή αυτή, η επιλογή του File Server γίνεται με βάση την πραγματικότητα και όχι το μύθο.

Το αποτέλεσμα έρχεται να μας δικαιώσει, καθότι -τη στιγμή που αυτά γράφονται- η Backup Experts είναι η αποκλειστική εταιρεία που παρέχει το εν λόγω προνόμιο στους πελάτες της.

Επιστροφή