company backup

Backup για την εταιρεία.

Αν ο αντικειμενικός λόγος ύπαρξης κάθε εταιρείας είναι η επίτευξη κέρδους έναντι της παραγωγής προϊόντων ή/και υπηρεσιών, τότε σίγουρα έννοια του κινδύνου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοίκησής της. Αυτό φυσικά δεν συνεπάγεται ότι οι εταιρείες επιθυμούν να αναλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο που μπορεί να συνδέεται με μικρό ή μεγάλο ενδεχόμενο κέρδους. Αντίθετα, έχουν αναπτύξει μηχανισμούς διαχείρησης του κινδύνου που με βάση έγκυρα στατιστικά στοιχεία και πολύπλοκους ίσως υπολογισμούς να μπορούν να σταθμίζουν τον κίνδυνο και να λαμβάνουν επιχειρηματικά ορθές αποφάσεις (Risk Management). Εφόσον λοιπόν στις μέρες μας δεν νοείται εταιρεία χωρίς πληροφοριακά συστήματα, όλοι οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτά την αφορούν άμεσα. Υπάρχουν 3 τύποι κινδύνων ως προς τα πληροφοριακά συστήματα:

Παραδοσιακά λοιπόν κάθε εταιρεία διατηρούσε Τοπικά Αντίγραφα Ασφαλείας Backup των δεδομένων της κυρίως σε μέσα όπως τα λεγόμενα Dat Tapes. Αργότερα σε εξωτερικούς USB δίσκους ή σε εφεδρικό υπολογιστή ή υπολογιστές. Ωστόσο στις μέρες μας όλα τα παραπάνω μέσα αποτελούν πλέον παρελθόν, έχετε αναρρωτηθεί γιατί;

Τρείς πολύ σημαντικοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο την τελευταία 10 ετία για την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα Δεδομένα (Data) μας:

  • Η ραγδαία άυξηση της χωρητικότητας των μέσων αποθήκευσης.
  • Η ραγδαία άυξηση της ταχύτητας του διαδικτύου (Internet).
  • Η ραγδαία μείωση του κόστους και των 2.

Με τον τρόπο αυτό η κάθε εταιρεία, όχι μόνο αποθηκεύει Δεδομένα μεγάλου όγκου: βάσεις δεδομένων, εικόνες υψηλής ανάλυσης, αρχεία τύπου "image" κτλ αλλά μπορεί με ελάχιστο κόστος μέσω της υπηρεσίας Backup Experts Cloud Backup να διατηρεί Αντίγραφα Ασφαλείας Backup σε γεωγραφικό τόπο διαφορετικό από εκείνον της εταιρείας!

Η ύπαρξη αντιγράφων ασφαλείας που ενημερώνονται καθημερινά (Daily Updated Backup) σε τόπο διαφορετικό από την πηγή τους σε συνδυασμό με την Ιστορικότητα είναι η κίνηση ματ για την διασφάλιση των δεδομένων της εταιρείας σας!

Επιστροφή