helping IT managers

Η θέση μας απέναντι στους τεχνικούς.

Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας το εξής συχνό φαινόμενο κατά την έναρξη νέας συνεργασίας μας με επιχειρήσεις: Το τμήμα ή ο υπεύθυνος των πληροφοριακών συστημάτων της επιχείρησης να μας αντιμετωπίζει με καχυποψία και ανταγωνισμό.

Από το διαδικτυακό βήμα του blog της Backup Experts θα επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένους βασικούς κανόνες που διέπουν τη συνεργασία με τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους τους, για να μπορέσουμε έτσι να ξεδιαλύνουμε την οποιαδήποτε αρνητική σκέψη ή προδιάθεση.

Αγαπητέ τεχνικέ, δεν είμαστε εδώ για να σε ανταγωνιστούμε, ούτε για να αμφισβητήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία σου. Αντίθετα, θέλουμε να βοηθήσουμε στο εξαιρετικά σημαντικό αντικείμενο του τομέα σου και να σηκώσουμε βάρος ευθυνών, που έτσι κι αλλιώς δεν σου αναλογεί...


  • Δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως ανάμειξη στο αντικείμενο των τεχνικών των εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Είναι ο πρώτος και ο βασικότερος κανόνας της υπηρεσίας μας. Το system administration αποτελεί ίσως το νευραλγικότερο κομμάτι της λειτουργίας κάθε σύγχρονης επιχείρησης και η ευθύνη της ορθής και συνεχούς λειτουργίας του είναι τόσο σημαντική, που μπορεί να δικαιολογεί από μόνη της έναν μισθό. Εμείς παρέχουμε δωρεάν έναν File Server σε κάθε εταιρεία πελάτη και αναλαμβάνουμε ΜΟΝΟ τη διατήρηση Cloud αντιγράφων ασφαλείας των περιεχομένων του.

Την τοποθέτηση στο δίκτυο και τις προσβάσεις σε αυτόν τις κανονίζεi ο εκάστοτε τεχνικός. Εαν το κάνουμε εμείς, αυτό θα γίνει κάτω από τη δική του επίβλεψη και σύμφωνα με τις δικές του οδηγίες. Δεν πουλάμε κάποια εφαρμογή που θα πρέπει να εγκατασταθεί π.χ. στον Server ή τα τερματικά σας και η οποία ίσως σας δημιουργήσει προβλήματα. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ο αριθμός των PCs & των servers που διαθέτει η εταιρεία. Δουλεύουμε με τον πλέον απλό και ξεκάθαρο τρόπο.

Κάποιοι πελάτες μας έχουν επιλέξει απλώς να ενημερώνουν τον εν λόγω Server μέσω αυτοματοποιημένων αντιγραφών - συγχρονισμών. Άλλοι τον χρησιμοποιούν ως τον παραγωγικό File Server της εταιρείας, ενίοτε με προσβάσεις διαχειριζόμενες από Active Directory ή LDAP κλπ.


  • Δεν αφαιρούμε ούτε προσθέτουμε στην εργασία των τεχνικών των πελατών μας.

Η υπηρεσία που προσφέρουμε είναι η δημιουργία, διατήρηση και καθημερινή Επικαιροποίηση αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας σε τόπο διαφορετικό από εκείνον της επιχείρησής σας. Η υπηρεσία αυτή από τη φύση της δεν θα μπορούσε να αποτελεί το αντικείμενο του τεχνικού μιας εταιρείας για τους εξής λόγους:

►Δεν μπορεί να αναθέσει μια εταιρεία στον τεχνικό της να παρακολουθεί καθημερινά την ορθή εξέλιξη των Backup διαδικασιών της κατά τις νυχτερινές ώρες και μάλιστα σε απομακρυσμένο τοπικό σημείο.

►Ακόμη κι αν το κάνει, το κόστος των εργατοωρών θα είναι πολλαπλάσιο εκέινου μιας Backup συνδρομής στην υπηρεσία μας. Δηλαδή εκτός από ανέφικτο είναι και ασύμφορο.

Η συνδομή σας στην υπηρεσία μας δεν αποτελεί ένδειξη ή απόδειξη ανικανότητας του τεχνικού να μπορεί να διατηρεί Αντίγραφα Ασφαλείας. Είναι η φύση των διαδικασιών και ο διαφορετικός γεωγραφικός τόπος που καθιστούν την Cloud Backup υπηρεσία εκτός των αρμοδιοτήτων του!


  • Ακολουθήστε τις ορθές πρακτικές.

Ο γνωστός Κανόνας των τριών σημείων. Δεν μπορείτε να επαναπαύεστε ως προς την ασφάλεια των δεδομένων σας, εάν για τα τελευταία δεν διατηρούνται καθημερινά Αντίγραφα Ασφαλείας σε 2 τοπικά και 1 απομακρυσμένο σημείο με Ιστορικότητα. Ο κανόνας αυτός ο οποίος διέπει την υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup αποτελεί παγκόσμια ενδεδειγμένη στρατηγική σχεδόν από τις απαρχές της ψηφιοποίησης της πληροφορίας. Κάθε ευσυνείδητος τεχνικός υπολογιστών οφείλει να καθιστά γνωστό τον παραπάνω κανόνα στη διοίκηση της εταιρείας του για 3 βασικούς λόγους:

►Επειδή αποτελεί ορθή πρακτική. Δεν γίνεται μια "Ορθή Πρακτική" να κάνει λάθος. Αντίθετα, ο τεχνικός γίνεται να κάνει λάθος.

►Επειδή με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται τα Δεδομένα της εταιρείας και τα επενδεδειμένα σε αυτά χρήματα. Η Απώλεια Δεδομένων συχνά έχει υπάρξει αρκετή για το κλείσιμο της εταιρείας στην οποία συνέβη.

►Επειδή, αν τελικά το απρόοπτο συμβεί, μακάρι να μην συμβεί, ο τεχνικός μπορεί να "πατήσει" στο γεγονός ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τη διοίκηση της εταιρείας για την παράλληλη εφαρμογή ενός Cloud Based Backup Plan, όπως η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup.

Αγαπητέ τεχνικέ, δεν είμαστε εδώ για να σε ανταγωνιστούμε, ούτε για να αμφισβητήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία σου. Αντίθετα, θέλουμε να βοηθήσουμε στο εξαιρετικά σημαντικό αντικείμενο του τομέα σου και να σηκώσουμε βάρος ευθυνών, που έτσι κι αλλιώς δεν σου αναλογεί, όπως είναι η διατήρηση εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας σε διαφορετικό τοπικό σημείο από εκείνο της εταιρείας σου, ή της εταιρείας στην οποία εργάζεσαι.

Επιστροφή