γιατί οι Google εφαρμογές δεν αποτελούν αξιόπιστη λύση backup

Γιατί οι Google εφαρμογές δεν αποτελούν αξιόπιστη λύση backup.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, η Google λανσάρει δύο νέες εφαρμογές οι οποίες αντικαθιστούν το Google Drive. Πρόκειται για το "Backup and Sync" για προσωπική και το "Drive File Stream" για εταιρική χρήση.

Οι 2 παραπάνω νέες εφαρμογές έχουν χτιστεί επάνω στις υποδομές του Google Drive με βελτιωμένο user interface και νέες εμπλουτισμένες δυνατότητες. Ειδικά το "Drive File Stream" επιτρέπει τη διαχείριση των αρχείων χωρίς να χρειάζεται ο χρονοβόρος τοπικός Συγχρονισμός ή η ύπαρξη αρκετού ελεύθερου χώρου στον τοπικό δίσκο.

Πώς το Google Backup & Sync και Drive File Stream θα σας "κρεμάσουν".

Ενώ οι παραπάνω εφαρμογές προσφέρουν εντυπωσιακές ταχύτητες και δυνατότητες στους χρήστες, κάθε άλλο παρά αντικαθιστούν την ανάγκη για μια στιβαρή λύση Backup, όπως η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup για 2 λόγους:


  • Τα αρχεία σας είναι 100% ευάλωτα στο ransomware
  • Τα αρχεία σας είναι 100% ευάλωτα στο Ανθρώπινο Λάθος

Στην περίπτωση ransomware, τα κρυπτογραφημένα από τον ιο αρχεία σας θα συγχρονιστούν με εκείνα του του "Backup and Sync" μέσω του sync Client της Google για να καταλήξετε εν τέλει να έχετε τα αρχεία σας κρυπτογραφημένα από τον ιο και στα 2 σημεία, τοπικά και στο Cloud.

Μάλιστα αν χρησιμοποιείτε το "Drive File Stream" και μοιράζεστε αρχεία με συναδέλφους σας (shared files and folders), το ransomware ενδέχεται μολύνει και αυτά προκαλώντας έτσι ακόμη πιο εκτεταμένη ζημιά.

Στην αντίστοιχη περίπτωση, η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup η οποία προσφέρεται με 1 έτος δωρεάν Ιστορικότητα (versioning), σας επιτρέπει την πρόσβασή στα αρχεία σας κατά τη χρονική στιγμή εκείνη όπου δεν είχαν ακόμη κρυπτογραφηθεί (μολυνθεί) από τον ιο, κάτι που θα σας επιτρέψει την πλήρη και άμεση ανάκτησή τους.

Έπειτα τα "Google File Stream και Backup & Sync" δεν σας προστατεύουν από το απρόοπτο του ανθρώπινου παράγοντα. Σε περίπτωση που εσείς ή κάποιος άλλος στην εταιρεία διαγράψει αρχεία, ο sync Client της Google θα τα διαγράψει και από το Cloud, κάτι που θα κάνει την ανάκτησή τους αδύνατη.

Μέσω της υπηρεσίας Backup Experts Cloud Backup η οποία διατηρεί τα διεγραμμένα αρχεία σας για ένα έτος δωρεάν, θα μπορούσατε στην παραπάνω περίπτωση να τα επαναφέρετε κανονικά.

Κλείνοντας, παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές της Google για την διαχείριση των αρχείων σας σε εταιρικό ή προσωπικό επίπεδο, προσοχή μην ξεγελαστείτε ότι διαθέτετε ισχυρό και αξιόπιστο Backup. Φροντίστε για την εφεδρικότητα των αρχείων σας μέσω μιας στιβαρής λύσης Backup, όπως η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup.

Επιστροφή