the use of file history

Η δύναμη της ιστορικότητας

Την Ιστορικότητα την χρειαζόμαστε όταν επεξεργαζόμαστε ένα αρχείο και το αποθηκεύουμε "από πάνω", για να μπορούμε να επιστρέψουμε στη μορφή του αρχείου αυτού όπως αυτή ήταν κάποια δεδομένη στιγμή στο παρελθόν.

Ένα γνωμικό λέει ότι δεν υπάρχει πιο παλιό πράγμα από τη χθεσινή εφημερίδα...Είναι άραγε η Ιστορικότητα των αρχείων μας ένα σύνολο από "χθεσινές εφημερίδες";


Τρείς περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο να σκεφτούμε όπου μας είναι απαραίτητη η Ιστορικότητα των αρχείων:
Η πρώτη είναι αυτό που έχει συμβεί σε όλους μας: να πατήσουμε κατά λάθος save. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε την ίδια δουλεία 2η φορά και να παρακαλάμε να είχαμε τουλάχιστον το χθεσινό αρχείο.

Δεύτερη περίπτωση είναι όταν ένας Ιός ενεργεί παρά τη θέληση μας για να καταστρέψει πολλά ή και όλα τα αρχεία μας. Ειδικά στις μέρες μας με τις ταχύτητες πού επιτυγχάνουν οι υπολογιστές σήμερα, αυτό μπορεί να συμβεί σε χρόνο ρεκόρ.

Τρίτη περίπτωση είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τον ανθρώπινο παράγοντα σε 2 κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το ακούσιο Ανθρώπινο Λάθος, όταν δηλαδή κάποιος προβεί σε μια ζημιογόνα για την εταιρεία ενέργεια και άθελά του γίνει αιτία απώλειας αρχείων.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι περιπτώσεις εκείνες όπου εσκεμμένα έγινε κάποια ζημιογόνα για την εταιρεία ενέργεια από υπάλληλο, συνήθως κατά την παύση συνεργασίας του με αυτήν. Στατιστικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το 24% των περιπτώσεων απώλειας δεδομένων προέρχεται από τον "αδύναμο κρίκο" του ανθρώπινου παράγοντα.

Ακόμη και αν έχουμε προνοήσει να διατηρούμε αυτοματοποιημένα Backup, αν κάτι από τα παραπάνω συμβεί, σε συνδυασμό ή μεμονομένα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, ενώ είχαμε αυτοματοποιημένα Backup, να μην μπορούμε να έχουμε τα αρχεία μας για να δουλέψουμε.


Το Backup Experts Cloud Backup είναι η λύση σε αυτά τα προβλήματα για δύο λόγους:

Πρώτον διότι όπως και να έχει θα μπορούμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη, ή και μέχρι τις 365 προηγούμενες ημέρες χωρίς προβλήματα.

Δεύτερον, διότι δεν διαγράφεται τίποτα από το Cloud Backup σας που να μην έχει διαγραφεί από την πηγή (π.χ. την εταιρεία σας) για λιγότερες από 365 ημέρες πριν.

Επομένως όντας συνδρομητές στην υπηρεσία μας δεν θα χάσετε τίποτα ακόμα και αν κάποιος Ιός, Ανθρώπινο Λάθος κλπ διαγράψει τα πάντα.

Επιστροφή