vps_providers

Η ομάδα του Backup Experts μένει Ελλάδα!

Έχουμε ερωτηθεί στο παρελθόν: "Γιατί δεν ενοικιάζετε έναν ή περισσότερους servers σε κάποιον VPS (virtual private Server) provider π.χ. στην Γερμανία, οπότε και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με λιγότερο ρίσκο και να απαλλαγείτε έτσι από την ευθύνη της ορθής λειτουργίας των servers σας;" Η απάντησή μας εμπεριέχει τόσο πραγματικούς όσο και ηθικούς λόγους. Στους δεύτερους ενδεχομένως κάποιοι να διαφωνήσουν, ωστόσο θεωρούμε ότι αξίζει να αναφερθούν. Άλλωστε καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να έχει προσωπική άποψη για το οποιοδήποτε θέμα. Ας ξεκινήσουμε από τους πραγματικούς λόγους: Α)Το κόστος. Για την ομάδα μας που έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία που απαιτείται προκειμένου να "στήσει" και να υποστήρίζει το δικό της Data center, τα κόστη είναι κατά πολύ χαμηλότερα. Αυτό μας καθιστά ικανούς να σας παρέχουμε υπηρεσίες προσιτές, σε μια αγορά που δοκιμάζεται, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Β)Η ποιότητα της υπηρεσίας. Μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες χωρητικότητας που με τα τωρινά Δεδομένα δεν θα ήταν δυνατόν να υποστηριχθούν μέσω ενός Server στο εξωτερικό. Αν δεν το γνωρίζεται ήδη, υπάρχει περιορισμός του όγκου πολύ κατώτερος από τον όγκο δεδομένων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι VPS providers δεν έχουν χρησιμότητα. Απλούστατα υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν άλλες ανάγκες όπως π.χ. η φιλοξενία μιας εφαρμογής. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση για Data storage & Cloud Backup service. Η επίσκεψη σε κάποιο site μιας τέτοιας εταιρείας θα σας πείσει. Γ)Τα standards του Backup Experts disaster Backup Plan.

Κατά την συνεργασία με τους πελάτες μας δεσμευόμαστε -όταν αυτό μας ζητηθεί- να επιστρέψουμε το σύνολο των αρχείων τους εντός ενός 24 ώρου ΤΟ ΠΟΛΥ. Ελάτε λοιπόν στη θέση του πελάτη εκείνου που έχει χάσει τα Δεδομένα του και πρέπει να τα επαναφέρει. Τι ακριβώς θα του πούμε; "Αγαπητέ πελάτη όταν έχεις Internet αρχισε να κατεβάζεις τα αρχεία σου από την Γερμανία π.χ. και σου ευχόμαστε καλή τύχη...;;;"


Ενδεικτικά αναφέρουμε πως για να κατεβάσει κάποιος με VDSL 50 Mbps αρχεία όγκου π.χ. 1.3 TB (που είναι το δημοφιλές πρόγραμμά μας) θα χρειαστεί 4 ημέρες με την προϋπόθεση φυσικά ότι η γραμμή του Internet θα απασχολείται μόνο γι'αυτή τη δουλειά!

Έτσι λοιπόν δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο που άλλοι Cloud Backup providers στην Ελλάδα δεν μπορούν "ούτε κατά διάνοια" να εξυπηρετήσουν όγκο αρχείων μερικών TB, διότι πολύ απλά μεταπωλούν υπηρεσίες εταιρειών του εξωτερικού.

Ας πούμε λοιπόν ότι αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Ποιοί είναι οι ηθικοί λόγοι;

Χωρίς να θέλουμε να πολιτικολογήσουμε, επειδή είμαστε ομάδα απαρτιζόμενη από νέους Έλληνες, φιλοδοξούμε να μπορέσει επιτέλους η χώρα μας να στηριχθεί "στα δικά της τα πόδια". Έτσι δεν επιθυμούμε να δίνουμε χρήματα σε ξένους, ειδικά την στιγμή που μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας και μάλιστα καλύτερα!

Είμαστε περήφανοι που είμαστε ελληνική επιχείρηση και έχουμε το όνειρο η Ελλάδα να αντεπεξέλθει τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας στόχος για τον οποίο όλοι οι Έλληνες αξίζει να πολεμήσουμε για να τον φέρουμε εις πέρας!

Επιστροφή