automatic backup

Το αυτόματο backup είναι μονόδρομος.

Σκεφτείτε πως θα ήταν η ζωή μας αν ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε ένα μονάχα πράγμα τη φορά. Για να διαβάσουμε μια πινακίδα θα έπρεπε να σταματήσουμε να περπατάμε, για να μιλήσουμε να πρέπει να είναι ακίνητα όλα τα μέλη του σώματός μας κοκ. Ο άνθρωπος από τη φύση του μπορεί αυτόματα να εκτελεί πολλές λειτουργίες και το ίδιο ισχύει και για τους υπολογιστές! Ένα από τα βασικά προτερήματα των υπολογιστών είναι ότι μας παρέχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουμε αυτόματες εργασίες από τώρα για το μέλλον, κατά τον χρόνο της αρεσκείας μας, επαναλαμβανόμενες ή μη. Αυτός είναι ένας παράγοντας τεράστιας σημασίας. Όσο περισσότερες εργασίες εκτελούνται αυτόματα, τόσο μεγαλύτερη η αξιοποίηση του χρόνου και ως γνωστόν, ο χρόνος είναι χρήμα! Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια, και ας πάμε στο θέμα του Backup. Στην πραγματικότητα τα πλεονεκτήματα “μόχλευσης” του δεδομένου-περιορισμένου χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι ο υπολογιστής φέρνει εις πέρας τις ζητούμενες εργασίες όχι μόνο γρήγορα αλλά και χωρίς λάθη, πράγμα πολύ σημαντικό ειδικά για το Backup! Καθημερινά τα αρχεία μας μεταβάλλονται. Π.χ. σήμερα βγάλαμε μερικές καινούργιες φωτογραφίες με το κινητό, λάβαμε e-mails, εκδόσαμε μερικά τιμολόγια και στείλαμε κάποια προσφορά. Αν στο τέλος κάθε ημέρας θέλουμε να κρατήσουμε Backup, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε από το σύνολο των αρχείων μας μόνο εκείνα που δημιουργήθηκαν σήμερα και να τα προσθέσουμε σε εκείνα των προηγούμενων ημερών. Αν όμως σήμερα τροποποιήσαμε κάποια αρχεία που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, θα πρέπει απαραίτητα να κρατήσουμε τόσο την σημερινή όσο και την προηγούμενη μορφή τους. Αυτό ονομάζεται Ιστορικότητα αρχείων και αποτελεί εξαιρετικά νευραλγικό παράγοντα στο θέμα του Backup. Αυτή η διαδικασία, όσο απλά μπορεί να περιγραφεί σε μια παράγραφο, άλλο τόσο δύσκολη έως ανέφικτη είναι για να ολοκληρωθεί με τρόπο χειροκίνητο. Ακόμη και για μικρές επιχειρήσεις με όγκο δεδομένων της τάξεως των 500 GB π.χ., είναι ανθρωπίνως αδύνατο κάποιος καθημερινά και με τρόπο μη αυτόματο να παρακολουθεί τον “κύκλο ζωής” του συνόλου των αρχείων και καθενός αρχείου ξεχωριστά. Μάλιστα, ακόμη κι αν παρ’ όλα αυτά ήταν εφικτό, και πάλι το Backup Plan θα ήταν μετρίου επιπέδου, διότι θα απουσίαζε ο πολύ σημαντικός παράγοντας του παραπάνω του ενός γεωγραφικού σημείου ύπαρξης των αρχείων. Τα αρχεία μας για να μην είναι ευάλωτα σε συμβάντα που αφορούν τον τόπο ύπαρξής τους θα πρέπει να βρίσκονται:

  • Σε 2 τοπικά σημεία στον χώρο της εταιρείας για άμεση ανάκτηση.
  • Σε 1 απομακρυσμένο ακόμη σημείο (off-site Backup)

Η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup παρέχει δωρεάν Ιστορικότητα στο σύνολο των αρχείων σας για βάθος χρόνου ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα αρχείο σας το μεταβάλλετε καθημερινά, μετά το πέρας ενός έτους θα έχετε 365 εκδόσεις του αρχείου αυτού στο Backup Experts Cloud, ενώ ο τιμολογήσιμος όγκος, αυτός για τον οποίο θα χρεώνεστε, θα αφορά μονάχα την χωρητικότητα μιας έκδοσής του και συγκεκριμένα της τελευταίας. Τέλος, σας εξασφαλίζει το δεύτερο τοπικό σημείο με την δωρεάν παροχή File Server.


Αυτοματοποιείστε από σήμερα το Backup σας μαζί με τα μοναδικά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας Backup Experts Cloud Backup και απαλλαγείτε οριστικά από το άγχος της απώλειας των αρχείων σας!

Επιστροφή